در چرخه واردات کالای تجاری، پس از آنکه فروشنده کالا، مشخص شد و شرائط معامله طبق شرائط مندرج در پیش فاکتور ( Proforma Invoice)، مورد پذیرش قرار گرفت و در وزارت صنعت ، معدن و تجارت ثبت سفارش گردید. نوبت به انجام واقعی معامله یعنی ارسال وجه توسط خریدار و فرستادن کالا توسط فروشنده می باشد. این قسمت از فرایند واردات هم برای خریدار به عنوان وارد کننده و هم برای فروشنده به عنوان صادر کننده ریسکهایی دارد بویژه زمانی که آنها اولین معامله تجاری را با همدیگر انجام می دهند.
واردات در چرخه واردات کالای تجاری، پس از آنکه فروشنده کالا، مشخص شد و شرائط معامله طبق شرائط مندرج در پیش فاکتور ( Proforma Invoice)، مورد پذیرش قرار گرفت و در وزارت صنعت ، معدن و تجارت ثبت سفارش گردید. نوبت به انجام واقعی معامله یعنی ارسال وجه توسط خریدار و فرستادن کالا توسط فروشنده می باشد. این قسمت از فرایند واردات هم برای خریدار به عنوان وارد کننده و هم برای فروشنده به عنوان صادر کننده ریسکهایی دارد بویژه زمانی که آنها اولین معامله تجاری را با همدیگر انجام می دهند. ریسکی که متوجه خریدار می باشد، ترس از عدم ارسال کالا توسط فروشنده می باشد. و به طور متقابل فروشنده نیز ترس عدم دریافت وجه کالا را دارد. یا اینکه خریدار از ارسال وجه کالا به فروشنده خودداری کند. لذا، در دنیا مرجعی بنام اتاق بازرگانی بین المللی تشکیل گردید. این اتاق متولی صدور بخشنامه ها و آیین نامه هایی در زمینه مکانیزم های تجارت بینالملل میباشد و کشورهای زیادی در دنیا، از جمله کشور ما نیز عضو آن میباشند. همانطور که مستحضر هستید طبق مفاد ماده 8 قانون مقررات صادرات و واردات کالا ، وارد کنندگان کالاهای مختلف اعم از دولتی و غیر دولتی جهت اخذ مجوز ورود و ثبت سفارش منحصراً به وزارت صنعت ، معدن و تجارت مراجعه مینمایند.ثبت سفارش کالا در سازمان صمت، به منزله مجوز واردات تلقی شده و وارد کننده می تواند مراحل بعدی واردات را ادامه دهد. علاوه بر اینها، طبق مفاد تبصره (1) ماده 5 آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات مجوز ورود و ثبت سفارش کالا در وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ترخیص کالا کافی بوده و دیگر نیازی به اخذ مجوز برای ترخیص لازم نمی باشد. ماده 3 قانون صادرات و واردات تصریح می نماید که، مبادرت به امر صادرات و واردات کالا به صورت تجاری مستلزم داشتن کارت بازرگانی است. این کارت توسط اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران صادر و به تأیید وزارت ،صنعت ، معدن و تجارت میرسد.
واردات
ریسکی که متوجه خریدار می باشد، ترس از عدم ارسال کالا توسط فروشنده می باشد. و به طور متقابل فروشنده نیز ترس عدم دریافت وجه کالا را دارد. یا اینکه خریدار از ارسال وجه کالا به فروشنده خودداری کند.
لذا، در دنیا مرجعی بنام اتاق بازرگانی بین المللی تشکیل گردید. این اتاق متولی صدور بخشنامه ها و آیین نامه هایی در زمینه مکانیزم های تجارت بینالملل میباشد و کشورهای زیادی در دنیا، از جمله کشور ما نیز عضو آن میباشند.
همانطور که مستحضر هستید طبق مفاد ماده 8 قانون مقررات صادرات و واردات کالا ، وارد کنندگان کالاهای مختلف اعم از دولتی و غیر دولتی جهت اخذ مجوز ورود و ثبت سفارش منحصراً به وزارت صنعت ، معدن و تجارت مراجعه مینمایند.ثبت سفارش کالا در سازمان صمت، به منزله مجوز واردات تلقی شده و وارد کننده می تواند مراحل بعدی واردات را ادامه دهد. علاوه بر اینها، طبق مفاد تبصره (1) ماده 5 آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات مجوز ورود و ثبت سفارش کالا در وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ترخیص کالا کافی بوده و دیگر نیازی به اخذ مجوز برای ترخیص لازم نمی باشد.
ماده 3 قانون صادرات و واردات تصریح می نماید که، مبادرت به امر صادرات و واردات کالا به صورت تجاری مستلزم داشتن کارت بازرگانی است. این کارت توسط اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران صادر و به تأیید وزارت ،صنعت ، معدن و تجارت میرسد.